Kirurgia Apollossa – polven tai lonkan pinnoitustekniikat

header_banner1140x308

Kirurgia Apollossa – Apollon ortopediset instituutit ovat eturintamassa tarjoamassa uusimpia ortopedisia hoitoja ja kirurgisia menetelmiä. Keskukset suorittavat kirurgisia toimenpiteitä, jotka sisältävät myös uusimmat artroskooppiset ja korjaavat tekniikat. Apollo tarjoaa vaativimmat tekonivelten operaatiot, kuten polven mini- invasiivisen Orthoglide- pinnoiteimplantin, Birmingham Hip Resurfacing- pinnoitenivel lonkkaan, rustojen mikrofrakturoinnit ja autologisten chondrosyyttien implantoinnit yhdistettynä Chondrotissue:en, olkapään operaatiot, tähystysleikkaukset, nikamien laminektomiat, hienostuneimmat ja vaativimmat käsien operaatiot ja paljon muuta.

  Uusimman teknologian lääketieteellinen laitteisto, kuten tietokonenavigointi, parhaimmat kuvantamislaitteet ja robottiavusteisen kirurgisen mahdollisuus tukee joukkoa erittäin kokeneita kirurgeja sinun parhaaksesi. Ortopedispesialistimme Chennaissa on yksi vain seitsemästä koko maailmassa, jolla on oikeudet suorittaa vaativia lonkkaoperaatiota tietokonenavigoidusti.

ORTHOGLIDE: Mini- invasiivinen vaihtoehto polven nivelrikon hoitoon.

Konservatiivisen hoidon epäonnistuttua, kun elämä tuntuu sujuvan vain kipulääkekierteessä, ryhdytään miettimään kirurgisen operaation tarvetta. Orthoglide on suunniteltu korvaamaan polven sisäisessä osteoartriitissa kuluneen ruston toiminta. Orthoglide on anatomisesti muotoiltu ja sijoitetaan polven sisään kahden luun väliin pienen viillon kautta. Enää ei tarvita luun katkaisua, ei ruuveja eikä sementtiä.  Ainutlaatuisen geometrian ansiosta Orthoglide pysyy paikoillaan ilman mekaanisia kiinnikkeitä.

  Orthoglidesta on hyötyä etenkin nuoremmalle ja aktiiviselle potilaalle, jolle polven tekonivel on täysin ennenaikaista. Koska luuhun ei tarvitse kajota, kirurgiset menetelmät ovat myöhemminkin käytettävissä, jos nivelrikko etenee. OrthoGlide on metallinen, kiilamainen laite, joka asennettaessa vapauttaa painetta nivelessä, palauttaa nivelten asianmukaisen yhteisen linjauksen, jakaa kuormaa tasaisemmin polven ulkopuolelle ja parantaa vakautta kiristämällä löysiä nivelsiteitä. Liikkuva laite lepää sääriluun yläosan päällä ja pysyy paikallaan painovoiman ja pienen takakappaleen ansiosta, joka on suunniteltu estämään Orthogliden liukumista eteenpäin ja pois paikaltaan. Hyväksynnät: DCGI India, US/Can FDA ja EC

orthoglide_1140x295

YouTube-linkki: OrthoGlide-polvi-implantti

BHR- Lonkan pinnoitetekonivel (Birmingham Hip Replacement) – vaihtoehto perinteiselle tekonivelelle

Birmingham- lonkan pinnoitetekonivel, on ollut yksi ortopedisen lääketieteen läpimurroista. Apollon sairaala on yksi Aasian edelläkävijöistä BHR- leikkausmenettelyssä, jonne tuhannet terveysmatkailijat saapuvat ympäri maailman hakemaan, ei vain kustannustehokkuutta, vaan myös asiantuntemusta.

  BHR on tullut kuin tilauksesta nuoremmille potilaille, koska siitä johtuu hyvin vähän luunpoistoa ja se mahdollistaa lähes normaalit vapaat liikkeet ja toiminnot. Onnistumisprosentti BHR:ssä on yli 99%.

  BHR- lonkan keinoniveltä suositellaan ensisijaisesti henkilöille, jotka tarvitsevat lonkan operaation jo työikäisenä ja ovat fyysisesti aktiivisia. Pinnoitenivel kestää paremmin kuormitusta, eikä suuremman reisiluukomponenttinsa ansiosta mene yhtä helposti sijoiltaan kuin kokotekonivel. Lonkan tekonivelleikkaus voidaan tehdä kokotekonivel- tai pinnoitetekonivelleikkauksena.

  Pinnoitetekonivel säästää reisiluuta enemmän kuin perinteinen tekonivel. Leikkauksessa reisiluun pää työstetään pinnoitetekonivelen muotoon. Reisiluun ydinontelo jää koskemattomaksi. Apollossa voidaan leikkauksessa käyttää myös mini-invasiivista tekniikkaa. Mahdollisesti myöhemmin tarvittava tavanomaisen kokotekonivelen asentaminen onnistuu ilman raskasta ja vaikeaa perinteistä uusintaleikkausta.

  Pinnoitetekonivelleikkauksessa molemmat vaurioituneet nivelpinnat poistetaan ja korvataan pinnoiteimplanteilla. Reisiluun pää muotoillaan kirurgisesti ja sen päälle sekä nivelkuoppaan asetetaan melko suurikokoiset n. 38–66 mm ja normaaleja rakenteita muistuttavat metallikuoret. Anatomisten mittasuhteiden säilyminen tekonivelessä pienentää lonkkanivelen sijoiltaanmenon riskiä.

3birmingham_hip_resurfacing_options_690x310

Birmingham vaihtoehdot

YouTube-linkki: Birmingham-pinnoitetekonivel

CAOS: Tietokoneavusteinen ortopedinen leikkaus

Caos on tieteenala, jossa tietotekniikkaa käytetään pre-, intra- ja / tai leikkauksen jälkeen, jolla parannetaan ortopedisten kirurgisten operaatioiden tuloksia. CAOS on aktiivisten tutkimuksien tulosta, joka kokoaa yhteen ortopedisen asiantuntemuksen ja perinteiset tekniset alat, kuten teknologian, tietotekniikan ja robotiikan.

  CAOS: sen pääasiallinen idea on, että operatiiviset tulokset paranevat käytettäessä teknologian suomia mahdollisuuksia.  Esimerkiksi tekonivelleikkauksessa kirurgin tehtävänä on integroida uusia sopivia nivelkomponentteja potilaan nykyiseen anatomiaan. CAOS- teknologia auttaa kirurgia:

  • Suunnittelemaan asennuskohteen helposti ja tarkasti etukäteen, sekä määrittelemään sopivat nivelkomponenttien koot
  • Arvioimaan intraoperatiivisen nivelkomponenttien sijoittamisen reaaliajassa ja varmistamaan, että suunnitelma on toimiva
  • Mittaamaan post-operatiivista tulosta luotettavasti

  CAOS:sen kanssa kirurgi voi tarkemmin paikantaa anatomisia kohteita, joita on vaikea nähdä pienestä viillosta. Tietokonenavigointijärjestelmä ohjaa kirurgia erilaisista luuleikkeistä lopulliseen implantointiin. Tietokonenavigoitua leikkausta käytetään useimmiten polvioperaatioissa, jolla maksimoidaan tarkkuus reisi- ja sääriluun työstöissä. Sitä käytetään myös navigointiin lonkkamaljaan asennettavien komponenttien kanssa, joissa komponentin oikea sijoittelu, kulma ja kaltevuus ovat välttämätöntä.

CAOS_690x677

CAOS – Tietokoneavusteinen ortopedinen kirurgia

YouTube-linkki: Tietokoneavusteinen polvioperaatio

Renaissance- mini- invasiivinen, robottiavusteinen selkäkirurgiajärjestelmä

Renaissance Robotics Surgical System muuttaa perinteisen vapaan käden selkärankakirurgian erittäin tarkaksi State of the Art- robottiavusteiseksi, vähemmän säteilyä tuottavaksi ja mahdollisesti mini- invasiiviseksi toimenpiteeksi. Tällä järjestelmällä voidaan operoida skolioosia ja useita vaikeita rangan epämuodostumia. Renaissance tuo uudet ulottuvuudet selkärankakirurgiaan ja mahdollistaa aikaisemmin operoimattomiksi luokiteltujen ongelmien hoidon.

  Renaissance on täysin uutta suunnittelua ja toimii vuorovaikutuksessa kirurgin kanssa uuden sukupolven laitteiston ja ohjelmistojen avulla. Nämä ovat suunniteltu lisäämään kirurgista turvallisuutta sekä laajentamaan kliinisiä sovelluksia, joiden avulla mm. osteotomia, transfacet ja translaminaarifacetimplantoinnit saadaan tehtyä turvallisesti ja mini- invasiivisesti hermovauriot estäen. Lisäksi Renaissance mahdollistaa ennen lähes mahdottomia operaatioita ja menettelyjä, kuten selkärangan fuusiot ja skolioosikorjaukset. Renaissancen alusta tukee myös tulevaisuuden kliinisiä sovelluksia, kuten robotti-ohjattuja kallon leikkauksia.

Mazor_Robotics_surgical_690x626

Renaissance-robotti

YouTube-linkki: Robottiavusteinen kirugia


Lähetä yhteystietosi – selvitämme vaihtoehdot ilmaiseksi!